Delivery's

Heel Europa en daarbuiten

Deze Delivery betrof een Princess 55, een compleet nieuw Yacht dat op Düsseldorf BOOT 2018 werd tentoongesteld.

Op 1 januari ’18 zijn we aangekomen in Plymouth, waarna we de haven hebben verlaten op 2 januari rond 03:00.

Na 5 uur varen The Needles, eiland Wight gepasseerd en hebben getankt in Yarmouth. Na het tanken zijn we weer vertrokken met als doel Dover. Nadat we Owers, aan het eind van de zeestraat Solent 20 nm van Brighton, hadden gepasseerd, sloeg het weer om. Het window wat we hadden, was omgeslagen en maakte het niet meer mogelijk om tot Dover te geraken.

 

 

Het weer op 3 januari ’18 maakte het onmogelijk om door te varen naar eindbestemming Düsseldorf, daardoor zijn we in Brighton gebleven. De gemiddelde golf was 4 tot 5 meter. En een windsnelheid van 32 kts om 16:00.

4 januari ’18 zijn we om 3:30 gaan tanken. Via Beachy Head en Dungeness, bij Varne naar Calais het Kanaal overgestoken om Nederland bij Stellendam binnen te varen. Eindbestemming van die dag was de haven van Sleeuwijk. De volgende dag ging de tocht van Sleeuwijk naar de Marina Wesel in Duitsland. 6 januari ’18 vanuit Wesel naar Düsseldorf. Sommige sectoren van de Rijn haalden  Marke 1. Hierdoor is de scheepvaart gebonden aan een paar regels, waaronder varen met lage snelheid en geen golven maken. Dit door de hoge waterstand. Aangemeerd in Marina Düsseldorf om 14:30.

Op 8 januari ’18 was de P55 ingepland om door “Big Willi” uit de Rijn gehesen te worden. Door Big Willi op een trailer gezet en de laatste 500 meter over het land naar de Messe Düsseldorf gereden, om daar naar de stand van Princess gereden te worden.